Linksys WRT54GS

Kontoris siis selline purk, mudeliks siis WRT54GS. Kena veebipõhine administreerimise liides ja puha. Ei saa ühtegi paha sõna ütelda… AGA! Avastasin interneti sügavustest sellise asja: http://openwrt.org/

Natuke mudimist ja oligi endal selline pilt ees:

openwrt.GIF

Asja tegi veel huvitavamaks ka see, et linuxi põhine soft lubas n.n WDS (Repeater-Bridge) funktsionaalsust kasutada. Hiljem kahjuks selgus, et mul puudub teine wifi AP millega seda katsetada.

Aga ikkagi, peale esimest sisselogimist keelame httpd serveri töö ja lülitame ringi ssh peale. Palju kodusem tunne!

Muide huvitav oli ka see, et kui ma selle purgi originaal firmware peal WPA peale keerasin siis paljud arvutid ei saanud ühendust, ehk firmware kala, aga linuxi firmwarega polnud mingit probleemi.

Ja muidugi kõigesuurem pluss on see, et linuxi põhine seadistamine annab tohutu funktsionaalsuse.

Lahe oli ka siis lõpuks asja ülesse seadmine. Kohta kuhu ma AP koha valisin, oli ainult üks LAN pistik ja seal taga istus juba illmtuma mölakas võrguprinter. Ok pistsin siis LAN kaabli ruuteri WAN pistikusse ja ruuteri küljes olevasse switci pistikusse teise juhtme mis läks kenasti võrguprinterisse. TAINAS!!! Nii igatahes ei töödanud see printer ja ta sai AP sees olevast dhcp serverist teise ala IP, mis kohe kuidagi mulle ei sobinud.

Ok, järgmine katse. LAN juhe WAN-ist välja ja switci sisse. Printeri juhe ka switci sees. Lahe printer pelas. Kuidas nüüd ikkagi eth1 ehk siis wirelessi torust ka nett sisse väljkäima saada? Lahendus oli üllatavalt lihtne! Ühendasin omvahel switchi ja Wan pistikud kaabliga. Tegelikult kui ma nüüd mõtlema hakkan, siis ehk saab seda ka teha tarkvaraliselt, nimelt linuxi põhise firmwarega saab manageerida vana hea linuxi käsu – brctrl abil. Aga kuna kasutajatel juba nägu morn, siis seda katsetan kunagi hiljem.

Abx link ka: http://www.hackaday.com/entry/1234000690043237/
Edu katsetamisel, ja firmware uuendamisel olge muidugu väga ettevaatlikud.

Leave a Reply